Adera Stucco Stukaturgipsz

  • Mennyiségi egység: db
  • Kiszerelés: zsák

Gyártó: Siniat
Kiszerelés: 25kg/zsák

ÁR: 2 585 Ft/zsák
egységár: 2 585 Ft/db
Ismertető

Adera Stucco Stukaturgipsz (modellgipsz)

Az Adera Stucco fehér, nagyon finom porgipsz, hemihidrát kalcium-szulfát fő komponenssel. A terméket megfelelően válogatott alapanyagból nyerik. Homogén paszta képződik vízbe szórással, optimális kötési idővel és ideális megmunkálhatósággal. Száradás után a kapott felület ellenálló és tartós lesz.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

- Beltéri dekorációként használt formák, dísztárgyak, stukküók öntése: függesztett díszletek/oszloppárkányok, szegélydíszek, galériák, sarkok, mennyezeti illesztések, oszlopok, oromzat stb.

- Az anyag szintén alkalmas beltéri cement bázisú, cement mész, gipsz és vakolat bevonatok simítására.

- A tartónak száraznak, por és olaj foltoktól mentesnek, fakuló és rideg felületűnek kell lennie.

ELŐNYÖK

- Egyszerű alkalmazás

- Nagyon jó bedolgozhatóság

- Magas mechanikai ellenállás

ELJÁRÁS

1) Előkészítés:

- Egy tiszta edénybe öntsünk vizet, majd egyenletesen szórjuk rá a gipszet a víz teljes felületére.

- Hagyjuk 2-3 percig, hogy a gipsz átitatódjon vízzel, hogy megfelelő állagot nyerjünk (keverés esetén az alkalmazási idő30%-kal csökkenthető).

- A pasztát csak akkor szabad összekeverni, ha formák, dísztárgyak és stukkók öntésére használják.

2) Alkalmazás

- Öntsük a gipsz pasztát üvegszálból vagy gumiból készült, különböző alakú kész formákba. Oldattal kenjük be a formát, hogy megszüntessük a modellgipsz tapadását az öntőforma falához és megkönnyítsük a zsalu eltávolítását. Öntsük bele az első réteg elkészített modellgipsz pasztát az öntőformába. Ez a réteg az öntőforma végső vastagságának felét borítja. A maradék pasztánál szálerősítést alkalmazhatunk.

- Önstük az így kapott megerősített pasztát öntőformába, és töltsük fel a második felét. Hagyjuk pihenni amíg megköt. Távolítsuk el az öntőformát, szárításhoz rögzítsük és tároljuk az elemeket miután megkötöttek. A kapott formák, dísztárgyak és stukkók megnövelt mechanikai szilárdsággal rendelkeznek.

- A formák, dísztárgyak és stukkók minősége a feldolgozás mértékétől függ. A fal simításának elvégzéséhez a kapott pasztát vékony rétegben, vakolókanállal kell felhordani, amíg fehér sima és sík felületet nem kapunk.