Vidifloor szárazpadló lapok 10x1000x1500 mm

  • Mennyiségi egység: m2
  • Kiszerelés: tábla

Vidifloor szárazpadló lapok 10x1000x1500 mm
Gyártó:KNAUF
Tábla:1,5m2

ÁR: 3 881 Ft/tábla
egységár: 2 587 Ft/m2
Ismertető

Vidifloor szárazpadló rendszerek

A Vidiwall és a Vidifloor a Knauf termékcsalád legfiatalabb tagjai. Alapanyaguk gipszrost és jó kiegészítői a számos területen bevált és alkalmazott gipszkarton rendszereknek. Az alapanyag gipsz és papír keveréke. A két anyag jól illeszkedik egymáshoz és a megszokott magas Knauf minőséget biztosítják – belőlük egy – a legjobb épületfizikai tulajdonságokkal rendelkező felületén kemény, erős építőlemez született: a Knauf Vidiwall álmennyezetek és válaszfalak borítólemeze, a Knauf Vidifloor az aljzatok alapeleme.

A gipszrost elemek ellenőrzött minőségű gipszből és válogatott hulladékpapírból nyert cellulózból készülnek. Alkalmazási területek A Knauf gipszrost építőlemezek a szárazépítés valamennyi szokásos területén – a konyha, fürdő vagy hasonló páraterhelésű vizes helyiségekben alkalmazhatók. A fogadó szerkezet egyaránt lehet fa-vagy fémváz. Az anyag összetételének és mechanikai tulajdonságainak köszönhetően a Knauf gipszrost elemek különösen a helyszínen épített vagy iparosított paneles fa vázszerkezetek fal és mennyezetborítására javasolt. A fal fa vázszerkezetének Knauf gipszrost építőlemez borítása merevítő lemezként is szolgálhat, a később bemutatott Z-9. 1-339. németországi vizsgálat előírása szerinti beépítés esetén.

Tárolás Száraz helyen – esőtől, nedvességtől védetten fektetve tárolhatók a gipszrost építőlemezek.

A Vidiflooor szárazpadló elemek nagy felületi keménységgel rendelkeznek. A építkezés alatti komoly igénybevétel sem okoz sérülést az elemeken – a Vidifloor technológiája költségtakarékos.

Azonnal járható A Vidifloor elemek fektetése és az illesztés ragasztójának kötése után az aljzat azonnal járható, nincs száradási vagy szilárdulási várakozási idô – a Vidifloor technológiája hatékony.

Vékony szerkezet Épületek felújításánál az aljzat felső síkja adott, ahol a szerkezet kis rétegvastagsága révén a padlószintek könnyen megőrizhetők, a jelenlegi hasznos térből nem vész el – a Vidifloor technológiája helytakarékos.

Száraz technológia A Vidifloor elemeket szárazon fektetik, a fogadó szerkezetbe a beépítés során jelentős nedvességbevitel nincs – a Vidifloor technológiája száradási idôt takarít meg.

Könnyű szerkezet A szárazpadló rendszer a kis felületi tömege miatt ideális a felújítandó épületek új aljzat képzésére. A Vidifloor technológia révén nincs felesleges többletsúly bevitel és elkerülhető az esetleges födém megerősítése.

Alkalmas padlófűtéshez Közvetlen a padlófűtési rendszerre fektetve a gipszrost elemek jó hôvezetô képességének köszönhetően a Vidifloor technológia energiatakarékos mivolta mutatkozik meg.

Vidifloor szerelés

A Vidifloor elemeknek teljes felületen a fogadó teherhordó szerkezeten kell feküdniük. A nyers födém egyenetlenségeit felületkiegyenlítővel vagy száraz feltöltéssel kell simává tenni.

A száraz feltöltést közvetlen a födémszerkezetre hordják fel. Az alsó rétegből feljutó esetleges pára ellen fóliaterítést alkalmaznak. A gépészeti vezetékek a feltöltésben elrejthetők, a feltöltés mértéke a takart elemek felső síkja felett 10-200 mm között lehetséges.

Szárazaljzat burkolata A ragasztás megszilárdulása és az alapozás (Grundierung) megszáradása után az alábbi burkolat készíthető a Vidifloor szárazaljzaton:

• Rugalmas melegburkolat (pvc, linoleum)

• Szőnyegpadló

• Hidegburkolat 30x30 cm-es lapméretig

• Szalagparketta, laminált parketta

Tekercses burkolatok fektetése előtt, mint a szőnyegpadló, pvc a burkolat rétegvastagságától függően legalább 2 mm vastag padlósimítás készítendő Knauf Nivellierspachtel 415-tel. A szárazaljzat alapozása megvédi a felületet az elpiszkolódástól, megköti a port és előkészíti a felületet a ragasztásra.